Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Comprodcoop Sa
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Aditiv patiserie Melanj ou pasteurizat
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Fisa tehnica
1.Prezenta fisa tehnica se refera la produsul „Melanj ou pasteurizat” obtinut din ou proaspat (albus si galbenus) al carui continut colectat, dupa spargerea acestora si indepartarea cojilor, sufera operatiunile de : preomogenizare, filtrare, omogenizare, pasteurizare si ambalare.
1.1. OMOGENIZAREA
Operatiunea de omogenizare presupune tratarea melanjului de ou la o presiune de 150 atm. pentru a se asigura miscibilitatea albusului si galbenusului pe o perioada indelungata de timp.
1.2. FILTRAREA
Prin operatia de FILTRARE se realizeaza indepartarea eventualelor resturi de coji existente in melanj si a salazelor reminiscente pe suprafata filtranta.
1.3. PASTEURIZAREA
Operatiunea de pasteurizare reprezinta tratarea termica a melanjului de ou la o temperatura de 63 – 64 C timp de cca 6 minute ceea ce conduce la inhibarea tuturor proceselor enzimatice si totodata impiedica dezvoltarea germenilor patogeni.
Dupa faza de tratare termica a melanjului tot cu ajutorul pasteurizatorului se realizeaza racirea brusca a produsului pana la temperatura de max. 4 C.

1.4. AMBALAREA
Operatiunea finala, respectiv ambalarea melanjului de ou pasteurizat se realizeaza in sistem bag in box cu ajutorul unei masini complet automatizate care asigura in prima faza vidarea pungilor urmata de umplerea acestora si in final introducerea unui gaz inert (biogon N).
Ambalarea in atmosfera inerta a produsului asigura acestuia mentinerea parametrilor calitativi, fizico-chimici si biologici pe toata perioada de valabilitate fara a utiliza conservanti alimentari, produsul astfel obtinut fiind natural.
Cantitatile la care este ambalat produsul sunt de 5 kg., 10 kg., respectiv 20 kg. sau
container 1 tona.
Putem ambala la cerere si la alte greutati in functie de cantitatea de melanj continuta de retetele de fabricatie.

2. CONDITII TEHNICE DE CALITATE
2.1 Materiile prime si materialele utilizate in cadrul procesului de productie respecta, documentatiile tehnice, normativele de produs si normele sanitar-veterinare in vigoare.
2.2 Produsul se fabrica dupa instructiunile tehnologice aprobate de conducerea societatii in conformitate cu documentatia tehnica elaborata la implementarea HACCP.
2.3. Loturile de produse sunt astfel marcate incat sa permita identificarea lor in orice moment.

3. CARACTERISTICI ORGANOLEPTICE
Culoare - omogena, galben spre galben portocaliu
Gust şi miros - specific oului proaspăt, fara miros si gust strain
Corpuri străine - nu se admit

4. CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE
Continut substanţă uscată % - minim 24
Continut grasimi % - minim 8
Proteine % - minim 9,5
Carbohidrati % - minim 0,7
Valoare energerica Kcal/Kj - 140/585
PH - 6,5 – 8

5. CARACTERISTICI MICROBIOLOGICE
Produsul „melanj de ou pasteurizat” se incadreaza in parametrii microbiologici prevazuti in Regulamentul CE 1441/2007 avand urmatoarele valori :
Enterobacteriaceea/gr. - max. 10 ufc/gr
Salmonella/25 gr. - absent

6. TERMEN DE VALABILITATE – 28 zile de la data de fabricatie depozitat in regim termic de refrigerare (0 + 4C).
Dupa deschiderea ambalajului produsul trebuie consumat in 48 de ore in conditiile respectarii temperatrurii de depozitare.

7. DEPOZITAREA
Se face in camere frigorifice, curate si uscate la temperaturi de 0 - 4 C.ferite de actiunea razelor
solare.

8. TRANSPORTUL
Produsul se transporta cu mijloace de auto dotate cu agregate frigorifice ce mentin temperatura de 0 - 4C pe intreaga durata a transportului.

Produsul „MELANJ OU PASTEURIZAT” este recomandat a fi utilizat in toate retetele de fabricatie care contin oua in compozitia lor , astfel se foloseste in cofetarii pentru creme, blaturi de tort, prajituri etc. in patiserii pentru cozonaci, placinte, pateuri, etc. in catering pentru omlete, maioneze, sosuri, ciorbe, paneuri, etc.
Din Gura in Gura